Op initiatief van de Buurtsportcoach Noordwijk is in de meivakantie een leuk evenement voor de jeugd georganiseerd.

Jeugdige sportievelingen van 12 jaar en ouder mochten bij Dive-Safe kennismaken met het sportduiken. In de verenigingsruimte in zwembad Binnenzee werden er op twee avonden korte briefings over duiken gegeven. Daarna konden de kandidaten samen met de duikinstructeurs het zwembad in. Iedere jonge deelnemer kreeg zelf een complete duikset aan. Hiermee gingen zij hun eerste stappen onderwater maken. Per keer konden er 6 jongeren ruim 50 minuten onderwater gaan. Het ervaren dat je onderwater kan ademen en haast gewichtsloos kan zweven was voor de meeste een geweldige ervaring. Het viel de duikinstructeurs op dat alle jongeren de oefeningen snel opnamen. Het hele diepe bad van Binnenzee was voor hun dan ook het uiteindelijke doel om de duiken in af te maken. 

 

 

 

1 februari is Dive-Safe weer gestart met de een ster duiker opleiding. Een groep van 5 leden wordt nu voorbereid om voor de zomervakantie de een ster duikeropleiding af te ronden. De Covid ristricties van dit moment hebben voorlopig geen invloed op de cursusplanning. Als alles voorspoedig verloopt verwachten wij dat de leden in de zomer hun Open Water Diver brevet op zak hebben.

 

 

 

Duikvereniging Dive-Safe Noordwijk jubileert!

 

De laatste tijd heeft Dive-Safe een aantal aanvragen gekregen voor opfristrainingen. Duikers die bijvoorbeeld op vakantie een Padi of SSI brevet behaald hebben. Zij kunnen bij ons terecht om vrijblijvend een zwembadtrainining mee te maken. Daarna kunnen zij eventueel aansluiten op een Advanced Open Water diver cursus of Specialisatie Nitrox duiker. Of een van de vele andere specialisaties die wij kunnen organiseren. Ook is een opfristraining van 3 tot 5 zwembadlessen mogelijk.

Ook konden er enkele introducees mee om voor het eerst in Nederland een buitenduik te maken. Zo zijn wij met hen in de Vinkeveense Plassen en het Grevelingenmeer gaan duiken.

 

 

Afgelopen week hebben wij weer een aantal proefduikers enthousiast kunnen maken voor de onderwatersport.

Ook is er veel belangstelling van jongere mensen voor een lidmaatschap. En om hiermee ook een duikbrevet te kunnen behalen.

 

 

 

Na een heel geslaagde winterseizoen met theorie en een goede zwembadtraining konden wij deze zomer drie jongere leden blij maken met hun eerste duikbrevet.

Deze kanjers hebben alledrie het een ster duiker brevet behaald. En kunnen met dit Open Water Diver Brevet de hele wereld rond!