Duikvereniging Dive-Safe Noordwijk jubileert!

 

De laatste tijd heeft Dive-Safe een aantal aanvragen gekregen voor opfristrainingen. Duikers die bijvoorbeeld op vakantie een Padi of SSI brevet behaald hebben. Zij kunnen bij ons terecht om vrijblijvend een zwembadtrainining mee te maken. Daarna kunnen zij eventueel aansluiten op een Advanced Open Water diver cursus of Specialisatie Nitrox duiker. Of een van de vele andere specialisaties die wij kunnen organiseren. Ook is een opfristraining van 3 tot 5 zwembadlessen mogelijk.

Ook konden er enkele introducees mee om voor het eerst in Nederland een buitenduik te maken. Zo zijn wij met hen in de Vinkeveense Plassen en het Grevelingenmeer gaan duiken.

 

 

Afgelopen week hebben wij weer een aantal proefduikers enthousiast kunnen maken voor de onderwatersport.

Ook is er veel belangstelling van jongere mensen voor een lidmaatschap. En om hiermee ook een duikbrevet te kunnen behalen.

 

 

 

Na een heel geslaagde winterseizoen met theorie en een goede zwembadtraining konden wij deze zomer drie jongere leden blij maken met hun eerste duikbrevet.

Deze kanjers hebben alledrie het een ster duiker brevet behaald. En kunnen met dit Open Water Diver Brevet de hele wereld rond!

 

 

 

Dive-Safe had de afgelopen maanden trainingsnetten van de NOB in bruikleen. Deze netten zijn bedoeld om in het zwembad te trainen op situaties als verstrikt raken aan visnetten, fuiken of vislijnen.

De netten die wij gebruikten waren staand want, schietfuik, dwarrelnet en drijfnet. Een groep duikers deed de oefeningen in droogpak- duikuitrusting. Hiermee simuleerden zij wel heel dichtbij een werkelijke noodsituatie. Iedereen had na afloop wel zijn eigen leermoment of discussiepunt over deze leuke maar vooral leerzame training. Er werd vooral nagepraat over de gebruikte ontsnappingstechnieken, de uitrustingsstukken welke vooral voor verstrikking zorgen en het nut van duikmessen of lijnensnijders.

De netten zijn weer naar een andere duikvereniging gegaan. Voor het volgende jaar gaan wij weer de netten op de agenda zetten.

 

Het maken van een proefduik is voor veel mensen de opstap naar een duikbrevet. Op je vakantiebestemming kan je vaak een proefduikje in het hotelzwembad of zelfs in ondiep zeewater maken. Deze Try Scuba, Fun Dive of wat voor naam ze het ook geven, kan je dus ook gewoon in Nederland maken. Dive-Safe geeft al jaren proefduiklessen voor iedereen die eens wilt ervaren hoe een duikcursus ongeveer eruit ziet.

De gehele maand Maart heeft Dive-Safe vooral ouders en kinderen vanaf 14 jaar uitgenodigd voor een proefduikles. Alle dinsdagavonden waren volgeboekt. En iedereen was na afloop enthousiast ! Natuurlijk hoopt Dive-Safe dat de kandidaten voor een echte duikcursus gaan en lid worden.

Proefduiklessen zijn nog steeds te boeken. De kosten zijn € 15,00 p.p. De proefduik wordt uitsluitend op dinsdagavond van 20.00 tot 22.30 gegeven. Lokatie BinnenZee.